Ons team

Talenland

Maarten de Jong

Maarten de Jong

Maarten de Jong is afgestudeerd in de Franse taal en letterkunde aan de Universiteit Utrecht, waarbij hij het derde jaar studeerde aan de Université Blaise Pascal in Clermont-Ferrand. Aansluitend heeft hij zijn eerstegraads bevoegdheid als docent Frans behaald aan het IVLOS. In Madrid heeft hij enkele jaren gewerkt als docent Engels en Frans, waarna hij terug in Nederland voor diverse educatieve uitgeverijen heeft gewerkt. Sinds eind 2015 werkt hij voor Uitgeverij Talenland.

  Elle Heijmans

  Elle Heijmans

  Elle Heijmans is afgestudeerd aan Wageningen University, waar ze de studie Management, Economie en Consumentenwetenschappen heeft gevolgd. Tijdens haar studie maar ook hierna heeft ze in het buitenland gewoond; in Denemarken, Polen en Spanje. In Spanje heeft zij drie jaar gewerkt en hiernaast Spaans geleerd en bijlessen gegeven. Elle is de nieuwste aanwinst binnen ons team, ze werkt bij Uitgeverij Talenland sinds januari 2017.

   Spaans

   Jesus Herrera

   Jesús Herrera

   Jesús Herrera is afgestudeerd in Engelse en Slavische Filologie aan de Universiteit van Granada en heeft zich bewezen als expert in het ELE onderwijs aan de Universiteit van Nebrija. Vanaf 1998 is hij werkzaam geweest als docent ELE, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Servië. In 2005 heeft hij les gegeven aan verschillende Institutos Cervantes, in Moskou en in Belgrado. Hier heeft hij tevens deelgenomen aan verschillende projecten, gerelateerd aan de zelfstandigheid van de leerling, kennismanagement en de verbetering van de kwaliteit van een lescentrum. Daarnaast heeft hij gewerkt op de afdeling bijscholing aan docenten aan het Instituto Cervantes, waar hij diverse cursussen en webinars heeft gecoördineerd. Sinds oktober 2017 is hij onderdeel van het opleiding en communicatie team van Difusión. In deze rol zal hij zich toeleggen op de bijscholing van docenten en hiernaast pedagogisch advies uitbrengen.

    Emilia Conejo

    Emilia Conejo

    Emilia Conejo heeft veel ervaring als docente ELE, sinds 1998 verzorgd ze lessen Spaans aan anderstaligen. Van 2001 tot en met 2006 heeft ze gedoceerd aan de Universiteit van Bayreuth, Duitsland. Hier heeft ze voor het eerst lesmateriaal ontwikkeld, waarbij ze zich vooral bezig hield met digitaal lesmateriaal. Deze rol bood haar de gelegenheid om ook les te verzorgen aan andere Universiteiten en instellingen. Sinds 2006 werkt ze voor Difusión, waar haar werk bestaat uit de ontwikkeling en redactie van didactische materialen en nascholing aan docenten Spaans. Gedurende haar loopbaan heeft ze verschillende workshops gehouden over diverse aspecten van didactiek van Spaans als een vreemde taal, zowel in onderwijsinstellingen in Spanje als in het buitenland. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van Bitácora Nueva Edición.

     Sergio Troitiño

     Formador de profesores en Difusión

     Sergio Troitiño is afgestudeerd in Spaanse Filologie met een master Formación de Profesores de Español como Lengua Extranjera (Universiteit van Barcelona). Zijn masterthesis ging over de verschillende aspecten van het leren en de cognitieve presentatie van grammatica, met name van de subjuntivo. Ook heeft hij gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en Chicago en werkte hij als docent in de master Spaans als tweede taal aan de Universiteit van Barcelona.
     Vanaf 2006 werkt hij bij Difusión waar hij zich bezig houdt met het bijscholen van docenten, pedagogisch advies en communicatie. Als auteur van didactisch materiaal heeft hij meegewerkt aan Cuadernos de gramática española A2. Als redacteur heeft hij gewerkt aan diverse projecten zoals La biblioteca de Gente 1, La biblioteca de Gente 2 en de serie leesboekjes Descubre. Momenteel heeft hij de leiding over de redactie van Gente Hoy, de derde editie van de serie Gente.

      Agustín Garmendia

      Agustín Garmendia

      Director de Edición Internacional en Difusión

      Agustín Garmendia is directeur van de Spaanse afdeling van uitgeverij Difusión. Hij heeft een aantal jaar gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en is vanaf 1996 werkzaam bij Difusión. Daar is hij onderdeel geweest van de ontwikkeling van de series Gente en Socios. Als lerarenopleider heeft hij lezingen en workshops gegeven in verschillende Institutos Cervantes en op universiteiten wereldwijd. Ook is hij mede-auteur van Aula Internacional en Bitácora, de nieuwe methode ELE van Difusión, en van de Franse methode Version Originale.

       Neus Sans

       Neus Sans

       Autora de materiales y formadora de profesores

       Neus Sans is ELE-adviseur van de Escuela Oficial de Idiomas van Barcelona, lerarenopleider en auteur van materiaal zoals ¿A que no sabes...?, Para empezar, Esto funciona, Intercambio, Rápido, Gente, Gente hoy, Gente joven, Gente joven Nueva edición Como suena, De dos en dos y Bitácora. Ook is ze pedagogisch coördinator van Aula, Aula internacional, Aula Kompakt Kurs en Aula Latina.

       Ze heeft verschillende series leesboekjes gepubliceerd (Venga a leer, Lola Lago, Pepa Villa), de videos "Bueno, bonito y barato" en "Gente de la Calle" en de collectie Tareas. Ook heeft ze de onderwijssymposia Spaans gecoördineerd van Expolingua in Madrid en de Encuentros Prácticos voor docenten Spaans van International House en Difusión in Barcelona, Würzburg en Cracovia.

       Ze geeft lessen in de postdoctorale opleiding Didactiek van ELE aan de Universiteit Nebrija, de Universiteit van Barcelona IL3, van Malaga, Girona en Valencia. Ook werkt ze op de afdeling verspreiding van taal op het Ministerie van Cultuur en geeft ze lessen ELE aan immigranten bij een NGO in Girona.

        Frans

        Antonio Melero

        Antonio Melero

        Délégué pédagogique et formateur EMDL

        Na een studie in verschillende Franstalige landen keerde Antonio Melero in 2012 weer terug naar Spanje om zich te richten op een dubbele loopbaan: het onderwijs van FLE en van ELE.

        Afkomstig uit Andalusië, deed hij een bachelor Tolk en Vertalen aan de Universiteit van Granada. Waarna hij een master ELE aan de Internationale Universiteit Menéndez Pelayo in Santander deed en een master "Formation de professeurs" van FLE aan de Complutense Universiteit van Madrid.
        Zijn loopbaan is altijd gekoppeld geweest aan het onderwijzen van levende talen, maar hij heeft gewerkt met verschillende groepen: middelbare scholieren en studenten aan de universiteit of andere vormen van volwassenonderwijs.

        In 2014 begon hij te werken bij Éditions Maison des Langues als educatief adviseur en voor nascholing van docenten Frans.

         Aurélie Buatois

         Aurélie Buatois

         Conseillère pédagogique FLE

         Na jaren ervaring in de internationale handel en in de toerismesector besloot Aurélie Buatois een ander pad in te slaan en zich te oriënteren op het gebied van linguïstiek en het onderwijs van Frans als vreemde taal. Ze behaalde een master op het gebied van langage mention FLE. En vertrok naar Brazilië om Franse les te geven in het kader van een educatief samenwerkingsproject van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier zette ze FLE/FOS programma's op en leidde ze leraren op bij het staatssecretariaat van Rio de Janeiro. Ook zorgde ze voor de implementatie van een pilot voor Franse lessen op middelbare scholen. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in het tweetalig onderwijs voor adolescenten en voor niet-taalkundige disciplines.

         Na haar terugkomst in Europa onderwees ze Frans in Barcelona, waarna ze in maart 2015 werkzaam werd bij Éditions Maison des Langues. 

          Katia Coppola

          Katia Coppola

          Directrice des Éditions Maison des Langues

          Na het behalen van een dubbele master op het gebied van Moderne Literatuur en FLE aan Nanterre (Paris X), heeft Katia Coppola ervaring opgedaan als docent FLE aan leerlingen uit de Verenigde Arabische Emiraten in Parijs. Ook heeft ze als vrijwilliger gewerkt bij de Alliance française in Sabadell, Spanje, waar ze de verantwoordelijke was voor het onderwijs.

          In 2004 lanceerde ze het FLE-departement bij Éditions Maison des Langues. Als directeur-uitgever coördineert ze de onderwijs- en de marketingafdeling. Ook geeft ze nog altijd nascholingen aan docenten over heel de wereld.

           

           Anne-Sophie Fauvel

           Anne-Sophie Fauvel

           Déléguée pédagogique EMDL

           Na het behalen van haar master 1 in 2007 op het gebied van "Didactique des langues, Français Langue Étrangère et technologies éducatives" aan de Universiteit van Angers, begon Anne-Sophie Fauvel Franse les te geven in Spanje. In 2010 behaalde ze haar master 2 op het gebied van "Didactique de langues, Français Langue Étrangère et Ingénierie linguistique" aan de Universiteit van Bordeaux III, waarin ze zich richtte op digitaal lesmateriaal.

           Vanaf 2011 is ze betrokken in het onderwijs van FLE en doet ze redactioneel werk in Duitsland, waar ze Ponktuation lanceerde voor het onderwijs van FLE in combinatie met ICT. Ze behaalde haar doctoraat op de Humboldt Universiteit in Berlijn en schrijft momenteel een thesis over taalonderwijs en het gebruik van een digitaal schoolbord om op de hoogte te blijven van onderzoek en innovaties op dit gebied.

           Voor meer informatie, bekijk haar website: www.ponktuation.com

            Italiaans

            Ilaria Bada

            Ilaria Bada

            Ilaria Bada is afgestudeerd aan Filologie aan de Universiteit van Turijn en de Vrije Universiteit van Berlijn. Daarna heeft ze aan de Universiteit van Pomeu Fabra een master gedaan. Haar masterthesis ging over de overtuigingen en praktijken van docenten Italiaans die lesgeven aan anderstaligen. Momenteel is ze naast haar werk voor ons ook bezig met haar doctoraat aan de Universiteit van Barcelona. Ze doet hiervoor nader onderzoek voor het onderwerp dat ze voor haar masterthesis onderzocht heeft. Hiervoor werkt ze samen met de onderzoeksgroep A.Ma.Dis (Universiteit van Madrid) voor onderzoek op het gebied van spraakmarkeringen. Ook is ze sinds 2012 docent Italiaans voor anderstaligen in Barcelona.