Ons team

Ons team staat voor u klaar

Omdat we ervan overtuigd zijn dat elke onderwijsinstelling en elke lessituatie anders is, organiseren we regelmatig presentaties, studiedagen en bijscholingen voor docenten en instellingen die daar behoefte aan hebben.

Maak een afspraak met onze onderwijsvertegenwoordigers

Ons team van onderwijsvertegenwoordigers en opleiders komt graag langs om je te adviseren over onze boeken en ons digitale aanbod, om je te helpen bij het opzetten en gebruiken van onze methodes al of om workshops te organiseren met de hulp van onze trainers en auteurs.

Coördinatie

Moritz Alber

Moritz Alber

Coördinateur en specialist Duits & Italiaans

  Amaya Núñez

  Amaya Núñez

  Specialist Spaans

   Séverine Battais

   Specialist Frans

    Educatief adviseurs

    Sergio Troitiño

    Formador de profesores en Difusión

    Sergio Troitiño is afgestudeerd in Spaanse Filologie met een master Formación de Profesores de Español como Lengua Extranjera (Universiteit van Barcelona). Zijn masterthesis ging over de verschillende aspecten van het leren en de cognitieve presentatie van grammatica, met name van de subjuntivo. Ook heeft hij gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en Chicago en werkte hij als docent in de master Spaans als tweede taal aan de Universiteit van Barcelona.
    Vanaf 2006 werkt hij bij Difusión waar hij zich bezig houdt met het bijscholen van docenten, pedagogisch advies en communicatie. Als auteur van didactisch materiaal heeft hij meegewerkt aan Cuadernos de gramática española A2. Als redacteur heeft hij gewerkt aan diverse projecten zoals La biblioteca de Gente 1, La biblioteca de Gente 2 en de serie leesboekjes Descubre. Momenteel heeft hij de leiding over de redactie van Gente Hoy, de derde editie van de serie Gente.

     Agustín Garmendia

     Agustín Garmendia

     Director de Edición Internacional en Difusión

     Agustín Garmendia is directeur van de Spaanse afdeling van uitgeverij Difusión. Hij heeft een aantal jaar gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en is vanaf 1996 werkzaam bij Difusión. Daar is hij onderdeel geweest van de ontwikkeling van de series Gente en Socios. Als lerarenopleider heeft hij lezingen en workshops gegeven in verschillende Institutos Cervantes en op universiteiten wereldwijd. Ook is hij mede-auteur van Aula Internacional en Bitácora, de nieuwe methode ELE van Difusión, en van de Franse methode Version Originale.

      Neus Sans

      Neus Sans

      Autora de materiales y formadora de profesores

      Neus Sans is ELE-adviseur van de Escuela Oficial de Idiomas van Barcelona, lerarenopleider en auteur van materiaal zoals ¿A que no sabes...?, Para empezar, Esto funciona, Intercambio, Rápido, Gente, Gente hoy, Gente joven, Gente joven Nueva edición Como suena, De dos en dos y Bitácora. Ook is ze pedagogisch coördinator van Aula, Aula internacional, Aula Kompakt Kurs en Aula Latina.

      Ze heeft verschillende series leesboekjes gepubliceerd (Venga a leer, Lola Lago, Pepa Villa), de videos "Bueno, bonito y barato" en "Gente de la Calle" en de collectie Tareas. Ook heeft ze de onderwijssymposia Spaans gecoördineerd van Expolingua in Madrid en de Encuentros Prácticos voor docenten Spaans van International House en Difusión in Barcelona, Würzburg en Cracovia.

      Ze geeft lessen in de postdoctorale opleiding Didactiek van ELE aan de Universiteit Nebrija, de Universiteit van Barcelona IL3, van Malaga, Girona en Valencia. Ook werkt ze op de afdeling verspreiding van taal op het Ministerie van Cultuur en geeft ze lessen ELE aan immigranten bij een NGO in Girona.

       Katia Coppola

       Katia Coppola

       Directrice des Éditions Maison des Langues

       Na het behalen van een dubbele master op het gebied van Moderne Literatuur en FLE aan Nanterre (Paris X), heeft Katia Coppola ervaring opgedaan als docent FLE aan leerlingen uit de Verenigde Arabische Emiraten in Parijs. Ook heeft ze als vrijwilliger gewerkt bij de Alliance française in Sabadell, Spanje, waar ze de verantwoordelijke was voor het onderwijs.

       In 2004 lanceerde ze het FLE-departement bij Éditions Maison des Langues. Als directeur-uitgever coördineert ze de onderwijs- en de marketingafdeling. Ook geeft ze nog altijd nascholingen aan docenten over heel de wereld.

        

        Antonio Melero

        Antonio Melero

        Délégué pédagogique et formateur EMDL

        Na een studie in verschillende Franstalige landen keerde Antonio Melero in 2012 weer terug naar Spanje om zich te richten op een dubbele loopbaan: het onderwijs van FLE en van ELE.

        Afkomstig uit Andalusië, deed hij een bachelor Tolk en Vertalen aan de Universiteit van Granada. Waarna hij een master ELE aan de Internationale Universiteit Menéndez Pelayo in Santander deed en een master "Formation de professeurs" van FLE aan de Complutense Universiteit van Madrid.
        Zijn loopbaan is altijd gekoppeld geweest aan het onderwijzen van levende talen, maar hij heeft gewerkt met verschillende groepen: middelbare scholieren en studenten aan de universiteit of andere vormen van volwassenonderwijs.

        In 2014 begon hij te werken bij Éditions Maison des Langues als educatief adviseur en voor nascholing van docenten Frans.

         Jesús Herrera

         Jesús Herrera

         Jesús Herrera is afgestudeerd in Engelse en Slavische Filologie aan de Universiteit van Granada en heeft zich bewezen als expert in het ELE onderwijs aan de Universiteit van Nebrija. Vanaf 1998 is hij werkzaam geweest als docent ELE, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Servië. In 2005 heeft hij les gegeven aan verschillende Institutos Cervantes, in Moskou en in Belgrado. Hier heeft hij tevens deelgenomen aan verschillende projecten, gerelateerd aan de zelfstandigheid van de leerling, kennismanagement en de verbetering van de kwaliteit van een lescentrum. Daarnaast heeft hij gewerkt op de afdeling bijscholing aan docenten aan het Instituto Cervantes, waar hij diverse cursussen en webinars heeft gecoördineerd. Sinds oktober 2017 is hij onderdeel van het opleiding en communicatie team van Difusión. In deze rol zal hij zich toeleggen op de bijscholing van docenten en hiernaast pedagogisch advies uitbrengen.

          Emilia Conejo

          Emilia Conejo

          Emilia Conejo heeft veel ervaring als docente ELE, sinds 1998 verzorgd ze lessen Spaans aan anderstaligen. Van 2001 tot en met 2006 heeft ze gedoceerd aan de Universiteit van Bayreuth, Duitsland. Hier heeft ze voor het eerst lesmateriaal ontwikkeld, waarbij ze zich vooral bezig hield met digitaal lesmateriaal. Deze rol bood haar de gelegenheid om ook les te verzorgen aan andere Universiteiten en instellingen. Sinds 2006 werkt ze voor Difusión, waar haar werk bestaat uit de ontwikkeling en redactie van didactische materialen en nascholing aan docenten Spaans. Gedurende haar loopbaan heeft ze verschillende workshops gehouden over diverse aspecten van didactiek van Spaans als een vreemde taal, zowel in onderwijsinstellingen in Spanje als in het buitenland. Momenteel werkt ze aan de ontwikkeling van Bitácora Nueva Edición.

           Ilaria Bada

           Ilaria Bada

           Ilaria Bada is afgestudeerd aan Filologie aan de Universiteit van Turijn en de Vrije Universiteit van Berlijn. Daarna heeft ze aan de Universiteit van Pomeu Fabra een master gedaan. Haar masterthesis ging over de overtuigingen en praktijken van docenten Italiaans die lesgeven aan anderstaligen. Momenteel is ze naast haar werk voor ons ook bezig met haar doctoraat aan de Universiteit van Barcelona. Ze doet hiervoor nader onderzoek voor het onderwerp dat ze voor haar masterthesis onderzocht heeft. Hiervoor werkt ze samen met de onderzoeksgroep A.Ma.Dis (Universiteit van Madrid) voor onderzoek op het gebied van spraakmarkeringen. Ook is ze sinds 2012 docent Italiaans voor anderstaligen in Barcelona.

            Suzanne Keller

            Suzanne Keller

            Educatief adviseur Frans en Spaans

            Na het behalen van de studies Culturele en Maatschappelijke Vorming en Docent Spaans tweede graad aan de Hogeschool van Utrecht en een periode in Barcelona en Parijs gewoond te hebben, heeft zij Nederlandse en Spaanse les gegeven aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen bij verschillende scholen in Nederland en heeft zij altijd ook functies gehad bij verschillende internationale bedrijven waar zij gebruik maakte van de Franse,  Spaanse en Engelse taal. Talen en verschillende culturen vindt zij interessant. Nu werkt zij met veel plezier als educatief adviseur Frans en Spaans bij Talenland en maakt zij deel uit van de organisatie en communicatie binnen de uitgeverij.