Ons team

Talenland

Maarten de Jong

Maarten de Jong

Maarten de Jong is afgestudeerd in de Franse taal en letterkunde aan de Universiteit Utrecht, waarbij hij het derde jaar studeerde aan de Université Blaise Pascal in Clermont-Ferrand. Aansluitend heeft hij zijn eerstegraads bevoegdheid als docent Frans behaald aan het IVLOS. In Madrid heeft hij enkele jaren gewerkt als docent Engels en Frans, waarna hij terug in Nederland voor diverse educatieve uitgeverijen heeft gewerkt. Sinds eind 2015 werkt hij voor Uitgeverij Talenland.

  Elle Heijmans

  Elle Heijmans

  Elle Heijmans is afgestudeerd aan Wageningen University, waar ze de studie Management, Economie en Consumentenwetenschappen heeft gevolgd. Tijdens haar studie maar ook hierna heeft ze in het buitenland gewoond; in Denemarken, Polen en Spanje. In Spanje heeft zij drie jaar gewerkt en hiernaast Spaans geleerd en bijlessen gegeven. Elle is de nieuwste aanwinst binnen ons team, ze werkt bij Uitgeverij Talenland sinds januari 2017.

   Spaans

   Sergio Troitiño

   Formador de profesores en Difusión

   Sergio Troitiño is afgestudeerd in Spaanse Filologie met een master Formación de Profesores de Español como Lengua Extranjera (Universiteit van Barcelona). Zijn masterthesis ging over de verschillende aspecten van het leren en de cognitieve presentatie van grammatica, met name van de subjuntivo. Ook heeft hij gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en Chicago en werkte hij als docent in de master Spaans als tweede taal aan de Universiteit van Barcelona.
   Vanaf 2006 werkt hij bij Difusión waar hij zich bezig houdt met het bijscholen van docenten, pedagogisch advies en communicatie. Als auteur van didactisch materiaal heeft hij meegewerkt aan Cuadernos de gramática española A2. Als redacteur heeft hij gewerkt aan diverse projecten zoals La biblioteca de Gente 1, La biblioteca de Gente 2 en de serie leesboekjes Descubre. Momenteel heeft hij de leiding over de redactie van Gente Hoy, de derde editie van de serie Gente.

    Agustín Garmendia

    Agustín Garmendia

    Director de Edición Internacional en Difusión

    Agustín Garmendia is directeur van de Spaanse afdeling van uitgeverij Difusión. Hij heeft een aantal jaar gewerkt als docent Spaans als tweede taal in Barcelona en is vanaf 1996 werkzaam bij Difusión. Daar is hij onderdeel geweest van de ontwikkeling van de series Gente en Socios. Als lerarenopleider heeft hij lezingen en workshops gegeven in verschillende Institutos Cervantes en op universiteiten wereldwijd. Ook is hij mede-auteur van Aula Internacional en Bitácora, de nieuwe methode ELE van Difusión, en van de Franse methode Version Originale.

     Neus Sans

     Neus Sans

     Autora de materiales y formadora de profesores

     Neus Sans is ELE-adviseur van de Escuela Oficial de Idiomas van Barcelona, lerarenopleider en auteur van materiaal zoals ¿A que no sabes...?, Para empezar, Esto funciona, Intercambio, Rápido, Gente, Gente hoy, Gente joven, Gente joven Nueva edición Como suena, De dos en dos y Bitácora. Ook is ze pedagogisch coördinator van Aula, Aula internacional, Aula Kompakt Kurs en Aula Latina.

     Ze heeft verschillende series leesboekjes gepubliceerd (Venga a leer, Lola Lago, Pepa Villa), de videos "Bueno, bonito y barato" en "Gente de la Calle" en de collectie Tareas. Ook heeft ze de onderwijssymposia Spaans gecoördineerd van Expolingua in Madrid en de Encuentros Prácticos voor docenten Spaans van International House en Difusión in Barcelona, Würzburg en Cracovia.

     Ze geeft lessen in de postdoctorale opleiding Didactiek van ELE aan de Universiteit Nebrija, de Universiteit van Barcelona IL3, van Malaga, Girona en Valencia. Ook werkt ze op de afdeling verspreiding van taal op het Ministerie van Cultuur en geeft ze lessen ELE aan immigranten bij een NGO in Girona.

      Nuria Murillo

      Nuria Murillo

      Editora de materiales didácticos y formadora de profesores

      Nuria Murillo is afgestudeerd in de Geesteswetenschappen (UPF, Barcelona), waarna ze een master Taalkunde, toegepast op het onderwijs van talen op UPF, heeft gedaan met een onderzoeksproject naar kritische literatuur (La lectura crítica en ELE: análisis de la comprensión crítica de los discursos virtuales).
      Vanaf 2002 heeft ze gewerkt als docente ELE op verschillende scholen in Barcelona en in het buitenland (Universiteit van Delhi en het Instituto Cervantes van Belgrado). Ook heeft ze lessen taal en literatuur gegeven aan native speakers Spaans en was ze docente Frans in Barcelona en op de Alliance Française van Prístina.
      Ze is auteur van verscheidene didactische methodes; ze is co-auteur van Todas las voces A1-A2 en Todas las voces B1 en auteur van de guiás didácticas van Todas las voces en Bitácora 2. Ook is ze co-auteur van de serie Formas de conocerse (gepubliceerd bij Didactired). Momenteel werkt ze als redacteur bij Difusión.

       Frans

       Aurélie Buatois

       Aurélie Buatois

       Conseillère pédagogique FLE

       Na jaren ervaring in de internationale handel en in de toerismesector besloot Aurélie Buatois een ander pad in te slaan en zich te oriënteren op het gebied van linguïstiek en het onderwijs van Frans als vreemde taal. Ze behaalde een master op het gebied van langage mention FLE. En vertrok naar Brazilië om Franse les te geven in het kader van een educatief samenwerkingsproject van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier zette ze FLE/FOS programma's op en leidde ze leraren op bij het staatssecretariaat van Rio de Janeiro. Ook zorgde ze voor de implementatie van een pilot voor Franse lessen op middelbare scholen. Ze is voornamelijk geïnteresseerd in het tweetalig onderwijs voor adolescenten en voor niet-taalkundige disciplines.

       Na haar terugkomst in Europa onderwees ze Frans in Barcelona, waarna ze in maart 2015 werkzaam werd bij Éditions Maison des Langues. 

        Katia Coppola

        Katia Coppola

        Directrice des Éditions Maison des Langues

        Na het behalen van een dubbele master op het gebied van Moderne Literatuur en FLE aan Nanterre (Paris X), heeft Katia Coppola ervaring opgedaan als docent FLE aan leerlingen uit de Verenigde Arabische Emiraten in Parijs. Ook heeft ze als vrijwilliger gewerkt bij de Alliance française in Sabadell, Spanje, waar ze de verantwoordelijke was voor het onderwijs.

        In 2004 lanceerde ze het FLE-departement bij Éditions Maison des Langues. Als directeur-uitgever coördineert ze de onderwijs- en de marketingafdeling. Ook geeft ze nog altijd nascholingen aan docenten over heel de wereld.

         

         Vinciane Devaux

         Vinciane Devaux

         Déléguée pédagogique

         Na een tweetalige opleiding te hebben gevolgd in Frankrijk en voor een deel in Duitsland, maakte Vinciane Devaux een omweg van een aantal jaar naar Brussel, waar zij een master behaalde op het gebied van meertalige communicatie en zich specialiseerde in het onderwijs van niet-taalkundige disciplines.

         Tegelijkertijd werkte ze in een Franstalige omgeving bij de Fédération Wallonie Bruxelles en gaf ze Engels aan de universiteit. Ze besloot zich te oriënteren op een loopbaan op het gebied van FLE en les te gaan geven in Kenia en Nigeria in het kader van een Volontariat International en Administration. Gedurende 2 jaar werkte ze als onderwijscoördinator in l'Institut français van Abuja en was ze verantwoordelijk voor de educatieve en taalkundige samenwerkingen met de scholen uit de Nigeriaanse hoofdstad.

         Na haar terugkomst in Frankrijk werd ze deskundige bij het CIEP en gaf ze bijscholing aan leraren op het gebied van FLE. Vanaf februari 2014 is ze werkzaam bij Éditions Maison des Langues als onderwijs en commercieel adviseur. Sinds begin 2016 woont ze in Mayotte en werkt ze nog steeds samen met EMDL aan verschillende projecten.

          Anne-Sophie Fauvel

          Anne-Sophie Fauvel

          Déléguée pédagogique EMDL

          Na het behalen van haar master 1 in 2007 op het gebied van "Didactique des langues, Français Langue Étrangère et technologies éducatives" aan de Universiteit van Angers, begon Anne-Sophie Fauvel Franse les te geven in Spanje. In 2010 behaalde ze haar master 2 op het gebied van "Didactique de langues, Français Langue Étrangère et Ingénierie linguistique" aan de Universiteit van Bordeaux III, waarin ze zich richtte op digitaal lesmateriaal.

          Vanaf 2011 is ze betrokken in het onderwijs van FLE en doet ze redactioneel werk in Duitsland, waar ze Ponktuation lanceerde voor het onderwijs van FLE in combinatie met ICT. Ze behaalde haar doctoraat op de Humboldt Universiteit in Berlijn en schrijft momenteel een thesis over taalonderwijs en het gebruik van een digitaal schoolbord om op de hoogte te blijven van onderzoek en innovaties op dit gebied.

          Voor meer informatie, bekijk haar website: www.ponktuation.com

           Antonio Melero

           Antonio Melero

           Délégué pédagogique et formateur EMDL

           Na een studie in verschillende Franstalige landen keerde Antonio Melero in 2012 weer terug naar Spanje om zich te richten op een dubbele loopbaan: het onderwijs van FLE en van ELE.

           Afkomstig uit Andalusië, deed hij een bachelor Tolk en Vertalen aan de Universiteit van Granada. Waarna hij een master ELE aan de Internationale Universiteit Menéndez Pelayo in Santander deed en een master "Formation de professeurs" van FLE aan de Complutense Universiteit van Madrid.
           Zijn loopbaan is altijd gekoppeld geweest aan het onderwijzen van levende talen, maar hij heeft gewerkt met verschillende groepen: middelbare scholieren en studenten aan de universiteit of andere vormen van volwassenonderwijs.

           In 2014 begon hij te werken bij Éditions Maison des Langues als educatief adviseur en voor nascholing van docenten Frans.

            Italiaans

            Francesca Coltraro

            Francesca Coltraro

            Editora y Formadora de profesores

            Francesca Coltraro heeft gestudeerd aan la Università per Stranieri di Siena, waar ze is afgestudeerd met een onderzoek over taakgericht leren van het Italiaans als vreemde taal.

            Ze heeft altijd grote interesse gehad in de uitgeefwereld en kwam in 2014 naar Barcelona om bij Casa delle Lingue Edizioni te werken. Daar heeft ze meegewerkt aan de ontwikkeling van de methode Bravissimo.

            Ze werkt nu op het departement Communicatie en Onderwijs van Casa delle Lingue waar ze verschillende rollen heeft, waaronder die van lerarenopleider. Daarnaast geeft ze Italiaanse taal- en cultuurles op La Mia Scuola, een Italiaanse taal- en kookschool in Barcelona. Zo blijft ze direct betrokken bij het onderwijs.